michalek2123, drążąc jeszcze temat spojlera jako ciekawostkę powiem Ci, że dzwoniłem przed chwilą do ASO i jak usłyszałem cenę to usiadłem: 1050 za zwykły, 1250 za zagruntowany :roll:
Kwestia gwarancji na światła Xenonowe
Zwiń
X
-
Kwestia gwarancji na światła Xenonowe
Szanowni,
W zełszym roku namówiłem swojego teścia na zakup Skody SUPERB z silnikiem 2.0TDI CR (170KM). Auto w tej chwili ma już prawie rok czasu i przebieg ok.56000 km.
Dwa tygodniu temu uszkodził się prawy żarnik w świetle xenonowym (świeci na różowo). Panowie w ASO Skody w Łodzi stwierdzili, że gwarancja na światła xenonowe działa do 50 000 km.
Czy spotkaliście się z takimi ograniczeniami ? Z tego co wiem, to żywotność projektowa żarników jest obliczana na 3-4 lata....
FilutOctavia off-road edition
-
-
filut, jest obliczana na ileś tam, czyli teoretycznie powinno wytrzymać tyle godzin świecenia, ale może się przecież zepsuć wcześniej
to że 50tyś km powiedzieli to bezsensu, bo można stać w korkach w robiąc 10tyś, a można w tym samym czasie 100tyś nalatać na autostradach :roll:
moim zdaniem najlepiej zadzwonić do SAP czy gdzieś tam i popytać co i jak z gwarancją
jeżeli nie było żadnych objawów kończenia palnika to raczej z gwarancji powinni robić
Komentarz
-
-
filut, koszt żarnika to albo max 160PLN-chińszczyzna(trzeba wymieniac oba, żeby miały równą barwę światła) albo w ASO ok. 500plnprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Niedawno kupowałem na All... palniki D1S 66144 do Vectry za 120 zł sztuka, Osram Xenarc, i bynajmniej nie była to żadna chińszczyzna. Świecą doskonale. Tak więc nie jest się skazanym na ASO. Inna sprawa to wymiana, ale nawet do ASO możesz podjechać z własną częścią, nie musisz kupować u nich.
W Intercars ten sam palnik kosztuje aktualnie 341 zł netto. 66142 dla Superba II z bixenonem jest identyczny z 66144.
Przeciętny żywot to jakieś 3000 godzin. U mnie padły po ok. 120'000 km, co pasuje do średniej prędkości na poziomie 40 km/h, co jest faktem.
M.666 4U
Komentarz
-
-
Gość
Panowie, ja kupiłem 2 żarniki (do bi-xenonów) na All... w firmie z W-wy. Żarniki produkcji GE (General Electric) - sprzedawca twierdził, że takie idą na pierwszy montaż w grupie VW. Po 15 miesiącach spalił się 1, a drugi zaczął świecić na różowo. Gwarancja oczywiście 12 miesięcy... i 260 pln psu w du...e.
Komentarz
Komentarz